Ekonomi

ConocoPhillips İlk Çeyrekte Beklenenden Düşük Düzeltilmiş Kazanç Açıkladı, Temettü Dağıtacağını Duyurdu

Perşembe günü ConocoPhillips (COP), finansal analistlerin beklediğinden daha düşük olan ilk çeyrek kazançlarını açıkladı.

Petrol ve gaz şirketi ilk çeyrek hisse başına kazancını (EPS) 2,03 $ olarak bildirdi ve bu rakam ortalama analist tahmini olan 2,08 $’ın biraz altında kaldı.

COP hisselerinin değeri Perşembe günkü piyasa öncesi işlem seansında çok az değişiklik gösterdi.

Şirket bu çeyrek için 2,41 milyar dolar düzeltilmiş net kâr açıkladı ve bu rakam 2,39 milyar dolar olarak öngörülen rakamın biraz üzerinde gerçekleşti.

Bununla birlikte, şirketin işletme faaliyetlerinden elde ettiği nakit akışı, öngörülen 5,05 milyar doların biraz altında, 4,99 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bu çeyrekte toplam üretim günlük 1.902 milyon varil petrol eşdeğerine (mboed) ulaştı.

ConocoPhillips, 2024 yılının ikinci çeyreği için üretiminin günde 1,91 ila 1,95 milyon varil petrol eşdeğeri arasında değişmesini bekliyor.

Ayrıca ConocoPhillips, hisse başına 0,58 dolar tutarında normal temettü ve hisse başına 0,20 dolar tutarında değişken sermaye getirisi temettüsü ilan etti. Her iki temettü de 3 Haziran 2024 tarihinde, 13 Mayıs 2024 tarihi itibariyle şirket kayıtlarında yer alan hissedarlara ödenecek.

Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Ryan Lance, “Stratejik hedeflerimizin özenle uygulandığı bir başka çeyrek sayesinde yıla olumlu başladık” dedi.

“Genel piyasa koşullarına ilişkin olumlu bakış açımızı koruyoruz ve 2024 yılı için en az 9 milyar dolarlık planlanmış bir sermaye getirisi de dahil olmak üzere hissedarlarımıza rekabetçi getiriler sağlamaya kendimizi adadık.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

derelihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu